Duitsland 1996. Komedie van Jo Baier. Met o.a. Martina Gedeck, Heio von Stetten, Erna Waßmer, Jörg Hube en Doris Buchrucker.

VPRO Cinema

Donkerharige, enigszins loensende Waltraut Maxhofer (Gedeck) en Richard (Von Stetten) wonen in M[KA3]unchen. Ze gaan al zes jaar met elkaar om. Ze zijn beiden de dertig gepasseerd, en Waltraut zou wel kinderen willen hebben en dus trouwen. Ze praat erover met Ritschi (zo noemt ze haar Richard). Als natuurkundig onderzoeker ziet hij een evenwicht in de voor- en nadelen, dus gaat hij akkoord. Ritschi komt uit Noord-Duitsland en heeft een sober huwelijk op het stadhuis in zijn hoofd dat met een waardige afsluiting met vrienden en familieleden gevierd wordt in een Biergarten, maar Waltraut komt uit een slagersfamilie in Simbach aan de Oostenrijkse grens in Nederbeieren. Haar ouders willen een traditioneel huwelijk. De bruiloft loopt heel anders dan voorgesteld voor de niets vermoedende Ritschi, die een vriendin waarmee hij een zijsprongetje begaan had, had uitgenodigd, maar het wegblijven van Waltraut op het huwelijksfeest (die een oude vlam ontmoet had) en de mislukte huwelijksnacht zijn de druppels die de emmer doen overlopen. Op de terugweg naar de Beierse hoofdstad besluit het tweetal zo gauw mogelijk te gaan scheiden. Door zowel de hoofd- als bijrollen goed gespeeld eigentijds, folkloristisch drama met een geslaagd scenario van Ruth Toma. Regisseur Baier kreeg voor zijn werk de tv-prijs van Beieren. Camerawerk van Christian Reitz.

credits

Regie:
Jo Baier
Cast:
Martina Gedeck, Heio von Stetten, Erna Waßmer, Jörg Hube, Doris Buchrucker, Jan-Gregor Kremp, Vitus Zeplichal, Otto Grünmandl, Anaid Iplicjian, April Hailer, Susanne Schäfer
Camera:
Christian Reitz
Muziek:
Thomas Osterhoff
Jaar:
1996
Alt. titels:
Schönste Tag im Leben, Der, Eine Hochzeit auf dem Lande, Hochzeit auf dem Lande, Eine
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der schönste Tag im Leben (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken