Duitsland 1997. Komedie van Peter Patzak en Peter Pazak. Met o.a. Hannelore Elsner, Sissy Höfferer, Judy Winter, Louise Martini en Dieter Laser.

VPRO Cinema

Marie-Luise Wendt (Elsner) is een succesvolle strafpleitster. Ze is 46 en een aardige verschijning. De tijd is te snel aan haar voorbij gegaan en ze heeft vergeten een man te trouwen. De eenzaamheid verbergt zij met een zekere hooghartigheid. Ze laat zich door vrienden overhalen om een cursus golfen te gaan doen in een luxueus hotel in Oostenrijk. Theresa Bayer (H[KA3]offerer) is een volslanke huisvrouw, getrouwd, heeft een dochter en een onbenullig baantje voor halve dagen. Ze speelt in de loterij en vult allerlei stomme prijsvragen in, in de hoop ooit een droom te winnen - en dat gebeurt (dus): golfen in voornoemd Oostenrijks hotel. Zowel Marie-Luise als Theresa ontdekken dat de gasten grotendeels gevormd worden door echtparen. De enige loslopende mannen zijn de barpianist Vladimir (Kukura) en golfinstructeur August (Pissecker). De heren zijn zich van hun voordeel bewust en buiten de situatie uit, maar beide dames, wier pad zich natuurlijk kruist, staan hun mannetje. Het scenario van Christine Grän vliegt niet al te hoog en loopt niet over van originaliteit, maar hoofdrollen Elsner en Höffner doen het goed en spelen hun mannelijke tegenstanders gemakkelijk van de buis. Camerawerk van Frank Brühne.

credits

Regie:
Peter Patzak, Peter Pazak
Cast:
Hannelore Elsner, Sissy Höfferer, Judy Winter, Louise Martini, Dieter Laser, Juraj Kukura, Franz Buchrieser, Jakob Klaffke, Sandra Leonhard, Fifi Pissecker, Karl Haiden, Sabine Mucha, Heike Letocha
Camera:
Frank Brühne
Jaar:
1997
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Lichte komedie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Schmetterlingsgefühle (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken