Duitsland/Oostenrijk 1955. Romantiek van Axel von Ambesser. Met o.a. Adrian Hoven, Nicole Heesters, Paul Dahlke, Karl Schönböck en Erika von Thellmann.

VPRO Cinema

Professor in de literatuur Martin (Dahlke) heeft een correspondentievriendin, Christa (Heesters), die hij nooit heeft gezien. Ze willen elkaar wel eens ontmoeten. Het wordt voor beiden een teleurstelling. Professor Martin reageert snel, nog voordat Christa het zich realiseert. Martin is een heer van een zekere leeftijd, die geen jong ding van zeventien had verwacht. Hij zegt dat hij inplaats van zijn neef Rolf (Hoven) is gekomen, omdat die verhinderd was. Als hij haar aan Rolf voorstelt, is het liefde op het eerste gezicht maar dan wordt Martin jaloers... Oppervlakkige remake van PREMIER RENDEZ-VOUS uit 1941 van Henri Decoin, die heel wat beter was. Scenarioschrijvers Max Colpet en regisseur Von Ambesser keerden overigens de invalshoek van de oorspronkelijke film om, maar dat mocht niet baten. Camerawerk van Willi Sohm. De jonge Heesters kreeg kort na deze film een ernstig auto-ongeluk, wat haar verdere carrière schaadde.

credits

Regie:
Axel von Ambesser
Cast:
Adrian Hoven, Nicole Heesters, Paul Dahlke, Karl Schönböck, Erika von Thellmann, Lola Urban-Kneidinger, Luzi Neudecker, Wera Frydtberg
Camera:
Willi Sohm
Muziek:
Peter Kreuder, René Sylviano
Jaar:
1955
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Duitsland, Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Ihr erstes Rendezvous (1955) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken