Frankrijk/Spanje 1995. Komedie van Pedro Almodóvar. Met o.a. Marisa Paredes, Juan Echanove, Imanol Arias, Carmen Elias en Rossy de Palma.

VPRO Cinema

Leo (Paredes) schrijft kasteelromans onder het pseudoniem Amanda Gris. Ze is getrouwd met Paco (Arias) die bij de NATO zit. Op het moment dat ze geen inspiratie meer heeft voor de pulp die ze contractueel moet schrijven, laat Paco haar in de steek. Ze belandt in een diepe depressie, waar haar beste vriendin en bewonderaarster Betty (Elias) haar uit wil helpen. Ze moet gaan schrijven voor het cultureel supplement van de statige Spaanse krant [KL]El Pais[KLE] en Betty introduceert haar bij de redacteur Angel (Echanove). Leo grijpt echter meer naar de fles dan dat ze haar pen in de inkt doopt en het resultaat is dat ze in plaats van een damesroman een gothic novel produceert, dat haar uitgever niet wil publiceren; het manuscript belandt in de prullenbak, waaruit het wordt opgevist en voor een fortuin verkocht voor een film. Ondanks al haar tegenslag werkt Leo zich toch uit haar weinig benijdenswaardige positie. Een onderhoudende film, waardig aan vorige successen van Almodóvar, die zijn eigen scenario schreef en zijn sterren optimaal laat spelen, inclusief de kleurrijke entourage van Leo in de bijrollen. Het camerawerk is van Alfonso Beato, Dolby-geluid.

credits

Regie:
Pedro Almodóvar
Cast:
Marisa Paredes, Juan Echanove, Imanol Arias, Carmen Elias, Rossy de Palma, Chus Lampreave, Joaquin Cortés, Manuela Vargas, Kiti Manver, Gloria Muñoz, Juan José Otegui, Nancho Novo, Jodi Mollá, Alicia Agut, Marisol Muriel, Teresa Ibáñez, José Palau, Abraham Garcia, Juan Echenove
Scenario:
Pedro Almodóvar
Productie:
Esther García, Agustín Almodóvar
Camera:
Affonso Beato
Muziek:
Alberto Iglesias
Montage:
José Salcedo
Jaar:
1995
Alt. titels:
Flor de mi secreto, La, The flower of my secret, The Flower of My Secret
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk, Spanje

op televisie
0 uitzendingen

La flor de mi secreto (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken