Nederland 1997. Romantiek van Eddy Terstall. Met o.a. Marc van Uchelen, Daan Ekkel, Rifka Lodeizen, Arthur de Boer en Nadja Hüpscher.

VPRO Cinema

Dimitri (Van Uchelen) behandelt vrouwen als prinsesjes en valt daarmee volgens zijn brallerige vriend Maarten (Ekkel) in de categorie 'hofdame'. Dat levert geen seks op dus zal hij zich moeten gedragen als 'hufter'. En Maarten kan het weten want 'wijven (...) hebben gewoon een echte hufter nodig die ze gewoon beschermt en af en toe flink op hun plek zet'. Dimitri's doel is zijn goede vriendin Esther (Lodeizen) die op hufters valt en hem dus veel te lief vindt om mee naar bed te gaan. Met een minimaal budget van enkele tienduizenden guldens maakte Terstall (Rent-a-friend) een sympathieke Amsterdamse komedie over een groepje nihilistische twintigers. De 'voel-goed' film begint soepel, met aandoenlijk amateuristisch acteerwerk, speelse cameravoering en een luchtig scenario. Halverwege verzandt het verhaal enigszins in chaotische flashbacks van de eerste helft maar dat mag de pret niet drukken. (VM/VPRO Gids)

credits

Regie:
Eddy Terstall
Cast:
Marc van Uchelen, Daan Ekkel, Rifka Lodeizen, Arthur de Boer, Nadja Hüpscher, Manouk van der Meulen, Natasja Loturco, Johanneke van Kooten, Femke de Brouwer, Marlies Bark
Scenario:
Rolf Engelsma, Eddy Terstall
Productie:
Marc Heijdeman, Vik Franke
Camera:
Willem Nagtglas, Stefan Bijnen
Muziek:
Silkscreen, Madame Domo
Geluid:
Ferry de Pater
Art direction:
Daniël Nieman
Montage:
Jannet Vaessen
Jaar:
1997
Alt. titels:
Bastards & Bridesmaids
Genres:
Romantiek, Komedie
Trefwoorden:
Romantische komedie
Landen:
Nederland

op televisie

0 uitzendingen

Hufters & hofdames (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken