Verenigde Staten 1997. Western van Johnny Depp. Met o.a. Johnny Depp, Marlon Brando, Marshall Bell, Elpidia Carrillo en Clarence Williams III.

VPRO Cinema

Raphael (Depp), een straatarme Indiaan, woont met zijn gezin in een krot vlak bij de reusachtige vuilnisbelt van Morganstown. In de stad ontmoet Raphael ene McCarthy (Brando), maker van snuff-movies. McCarthy doet hem een voorstel: vijftigduizend dollar voor een optreden in een van zijn producties; daarvoor moet hij de verschrikkelijkste folteringen ondergaan voor de camera en zijn leven offeren. Depp, hier in zijn regiedebuut, geeft een uitstekende hoofdrol weg en ook Brando is opmerkelijk: er is een scène die sterk doet denken aan The Godfather. Een met passie geladen portret over de opoffering van een mens, dat voortkomt uit de diepste roerselen van de Indiaanse cultuur. De muziek is van Iggy Pop, die even te zien als een man die een volgelpootje naar binnen slikt.

credits

Regie:
Johnny Depp
Cast:
Johnny Depp, Marlon Brando, Marshall Bell, Elpidia Carrillo, Clarence Williams III, Max Perlich, Luis Guzmán, Cody Lightning, Nicole Mancera, Floyd 'Red Crow' Westerman
Scenario:
Paul McCudden, Johnny Depp
Productie:
Caroll Kemp, Jeremy Thomas, Diane Batson-Smith, Carroll Kemp, Charles Evans jr
Camera:
Vilko Filac
Muziek:
Iggy Pop
Montage:
Pasquale Buba
Schrijver:
Gregory McDonald
Jaar:
1997
Genres:
Western, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Tragedie, Indianen-drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Brave (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken