Verenigde Staten 1996. Sciencefiction van Jim Wynorski. Met o.a. Jennifer Rubin, Doug Wirt, Gerritt Graham, Melissa Brasselle en Richard Gabai.

VPRO Cinema

Zo rond 1990 begon Roger Corman (als producent) aan remakes van veel van zijn vroegere low-budgetproducties voor Showtime kabel-tv en dit is zo`n in elkaar geflanste nieuwe versie. De film is aangepast aan deze tijd, van zijn beruchte vluggertje over een cosmetica-model (Rubin) dat haar jeugdige schoonheid tracht te behouden via een insektenserum, maar in plaats daarvan in een enorme wesp verandert. De ingenieuze outfit van het monster is veel superieurder dan die van 1960 en er zit ook een zekere humor in deze productie. Maar behalve voor fans die de twee versies met elkaar willen vergelijken, is er verder weinig aan te beleven. De goede cast verdient beslist beter. Naar een scenario van Daniella Purcell en Guy Prevost. Camerawerk van Michael Mickens. Ook bekend als FORBIDDEN BEAUTY.

credits

Regie:
Jim Wynorski
Cast:
Jennifer Rubin, Doug Wirt, Gerritt Graham, Melissa Brasselle, Richard Gabai, Maria Ford, Jay Richardson, Daniel J. Travanti, Doug Wert
Camera:
Michael Mickens
Muziek:
Terry Plumeri
Jaar:
1996
Alt. titels:
Forbidden Beauty, Forbidden beauty
Genres:
Sciencefiction, Horror, Fantasy, Thriller
Trefwoorden:
Fantasy, Monsterfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Wasp Woman (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken