Duitsland 1989. Komedie van Wolf Gaudlitz. Met o.a. Turi Ferro, Hilmar Tate, Massimo Bonetti, Peter von Strombeck en Sergio Lo Verde.

VPRO Cinema

De film begint met de begrafenis van Virgilio (Ferro), de burgemeester van een Siciliaans dorpje. Zijn jeugdvriend is Pasquale (Tate), een wijnboer. Ze hebben dertig jaar niet meer met elkander gesproken en nu is het te laat voor een verzoening, of toch niet? Aan de hand van flashbacks zien we hoe het zo ver kon komen dat de een zich verraden voelde door zijn beste vriend op de dag dat Nardino (Lo Verde), de dorpsgek en doodgraversknecht, als vondeling in het dorp werd aangetroffen. Hoe tegenstrijdig het ook moge klinken de kwestie wordt tussen de twee kemphanen uitgepraat... Poëtische film, die op speelse wijze met het leven en de dood omgaat naar een scenario van regisseur Gaudlitz, die ermee debuteerde. Bekroond met de Beierse filmprijs en fraaie fotografie op locatie van Claus Langer. Bonetti speelt professore Virgilio op jonge leeftijd en Von Strombeck doet hetzelfde als Pasquale.

credits

Regie:
Wolf Gaudlitz
Cast:
Turi Ferro, Hilmar Tate, Massimo Bonetti, Peter von Strombeck, Sergio Lo Verde, Andréa Ferréol, Rosanna Veraldi, Hilmar Thate
Productie:
Thomas Wommer, Wolf Gaudlitz
Muziek:
Sergi Mirabelli
Jaar:
1989
Alt. titels:
Väter des Nardino, Die
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Kroniek, Tragikomedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Väter des Nardino (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken