Canada/Frankrijk 1995. Avonturenfilm van Marc Rivière. Met o.a. Laurent Malet, Jacques Bonnaffé, Thierry Frémont, Emmanuelle Riva en Samuel Labarthe.

VPRO Cinema

De dichter en wereldreiziger Arthur Rimbaud (Malet) is 26 jaar als hij in Aden arriveert, op zoek naar een job in de buurt van de Rode Zee. Hij ontmoet de handelaar Bardey (Bonnaffé) die hem voorstelt een filiaal van zijn zaak te openen in Harare. In gezelschap van een Griekse collega voert hij een karavaan met katoen en handelswaar door de woestijn. Het werk begint hem echter te vervelen en hij laat zich door een plaatselijke sjeik overhalen om wapens te smokkelen. Een geromanticeerd relaas over de laatste tien jaar in het leven van de poëet en avonturier - op zoek naar de zin van het leven - Rimbaud. Er werd duidelijk een gigantisch budget besteed aan deze rolprent, die echter gewonnen zou hebben door een strakkere montage waardoor hij minstens een uur korter had kunnen worden. Malet zet echter een onvergetelijke Rimbaud neer. Jean-Louis Benoît en Michel Favart schreven het scenario. Knappe fotografie van Thomas Vamos. Wordt meestal uitgezonden in twee delen. Formaat 16/9.

credits

Regie:
Marc Rivière
Cast:
Laurent Malet, Jacques Bonnaffé, Thierry Frémont, Emmanuelle Riva, Samuel Labarthe, Florence Pernel, Cheik Doukouré, Jean-Paul Farré, Xavier Thiam
Scenario:
Jean-Louis Benoît, Michel Favart
Productie:
Jean Nainchrik
Camera:
Thomas Vámos
Muziek:
Gabriel Yared
Jaar:
1995
Genres:
Avonturenfilm, Biografie
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Canada, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen