Frankrijk 1994. Drama van Chantal Picault. Met o.a. Nathalie Nell, Arnaud Giovaninetti, Marc Berman, Joséphine Serre en Delphine Zentout.

VPRO Cinema

Tijdens een race georganiseerd door de motorclub, waarvan hij lid is, maakt St[KA1]ephane die een jaar of zeventien is, een fatale val. Een tijdje later brengt Marco (Giovaninetti) die de monteur van de club is, een jack van St[KA1]ephane naar zijn moeder Ir[KA2]ene (Nell). Ondanks het verdriet wordt hij vriendelijk ontvangen door Ir[KA2]ene, hoewel de oudste dochter Sandrine (Zentout) zich gereserveerd opstelt. Marco, die met zijn vader op een autosloperij woont, is liefdeloos opgegroeid; hij wordt aangenaam getroffen door die hartelijke, warme sfeer. Kort daarop brengt hij hen weer een bezoekje en gebruikt als smoes een onvoltooide brief die hij in de borstzak had gevonden. Langzamerhand neemt hij in het huis de plaats in van de verongelukte zoon, zijn vader in onbegrip achterlatend. Hoe vér moederliefde kan gaan wordt getoond in deze voorspelbare film die af en toe flink balanceert op het randje van goedkope sentiment. De acteurs leveren een routine prestatie. Picault schreef het scenario in samenwerking met Valérie Lumbroso, Bernard Skira, Thierry Bourcy en Philippe Muyl, zich baserend op een idee van Lumbroso en Skira. Luc Drion stond achter de camera.

credits

Regie:
Chantal Picault
Cast:
Nathalie Nell, Arnaud Giovaninetti, Marc Berman, Joséphine Serre, Delphine Zentout, Élodie Bouchez, Frédéric Darie, Catherine Herold, Patrick Mille, Yolande Moreau, Yan Roussel, Jean-Louis Tribes
Camera:
Luc Drion
Muziek:
Reinhardt Wagner
Jaar:
1994
Alt. titels:
Lettre inachevée, La
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Tienerfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La lettre inachevée (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken