Verenigde Staten 1956. Drama van Roy Kellino. Met o.a. Lon Chaney jr, Robert Arthur, Corey Allen, Peter Brocco en Ronald Anton.

VPRO Cinema

Na de dood van zijn vrouw staat Chaney alleen voor de opvoeding van zijn kinderen. Zelf kan hij lezen noch schrijven, maar hij is een uitstekend zakenman die van het afvalverwerkingsbedrijf van zijn neef Rocco een gouden zaak maakt, zodat hij zijn twee zonen naar de militaire school kan sturen. Ze groeien op tot regelrechte snobs die zich schamen over hun onderontwikkelde vader. Ze weigeren zelfs hem nog langer te zien. Pakkend melodrama dat dankzij de schitterende vertolking van Chaney blijft boeien, ondanks het sentimentele verhaaltje. Zijn toespraak op het einde van de film geeft elke kijker een krop in de keel. Donald S. Sanford baseerde het scenario op een verhaal van John Nesbitt, die tevens de commentaar inspreekt. De make-up is van niemand minder dan Jack Pierce. Paul Ivano hanteerde de camera.

credits

Regie:
Roy Kellino
Cast:
Lon Chaney jr, Robert Arthur, Corey Allen, Peter Brocco, Ronald Anton, Jimmy Baird, John Tuggle, Leslie Dennison, Tom Brown Henry
Scenario:
Donald S. Sanford
Camera:
Paul Ivano
Jaar:
1956
Alt. titels:
Golden Junkman, The
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Tienerfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen