Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Donald Petrie. Met o.a. Macaulay Culkin, John Larroquette, Edward Herrmann, Jonathan Hyde en Christine Ebersole.

VPRO Cinema

Als enige erfgenaam in het Rich-fortuin (what's in a name?) leeft Richie (Culkin), een joch van rond de twaalf, in een wereld van onvoorstelbare weelde. Zijn leven lijkt op rolletjes te lopen tot de gewiekste Lawrence Van Dough (Larroquette), een topman uit de Rich Industries, zijn snode plannen om de Rich-familie uit de weg te ruimen, ten uitvoer wil brengen. Het plan mislukt gedeeltelijk. Terwijl Richie's ouders op zee ronddobberen, neemt Richie, gesteund door zijn lakei en prof. Keenbean (McShane), met succes de zakenbelangen waar. Hij kan voor het eerst in zijn leven ook rekenen op de hulp van vijf leeftijdsgenootjes. In vergelijking met enkele voorafgaande Macaulay Culkin's filmfloppen is deze komedie-voor-het-hele-gezin niet eens bar slecht, maar het blijft een open vraag of Culkin de acht miljoen dollar, die hij kreeg voor zijn 'vertolking', waard is.

credits

Regie:
Donald Petrie
Cast:
Macaulay Culkin, John Larroquette, Edward Herrmann, Jonathan Hyde, Christine Ebersole, Michael McShane, Stephi Lineburg, Chelcie Ross, Michael Maccarone, Joel Robinson, Claudia Schiffer
Scenario:
Tom S. Parker, Jim Jennewein
Productie:
Joel Silver, John Davis
Camera:
Don Burgess
Muziek:
Alan Silvestri
Montage:
Malcolm Campbell
Kijkwijzer:
JIB
Jaar:
1994
Genres:
Familiefilm, Komedie, Drama
Trefwoorden:
Stripverfilming
Landen:
Verenigde Staten

Ri¢hie Ri¢h (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken