Verenigde Staten 1994. Komedie van James Melkonian. Met o.a. Michael Kopelow, Bradford Tatum, China Kantner, Renee Amann en Clifton Collins jr.

VPRO Cinema

Dit is het uit de losse pols vertelde verhaal van [KA1]e[KA1]en nacht in het leven van twee sjofele tienerjongens die in hun voorstadje in Torrence, Californi[KA3]e, op zoek gaan naar seks en drank. Deze low-budgetkomedie zal ongetwijfeld zijn gestimuleerd door de beter bekende nostalgische rolprent uit 1970 DAZED AND CONFUSED, hoewel anachronismen als een nogal trendy dialect en gebruik van drugs het moeilijk maken de film op een bepaald tijdperk vast te pinnen. De onaantrekkelijke, destructieve, rock `n` roll minnende helden (de paar volwassenen die in beeld komen zijn nauwelijks minder idioot) worden nogal opgehemeld. De regie is net realistisch genoeg om aannemelijk te maken dat sommige knapen echt zo zijn. Maar dat betekent nog niet dat je ook je tijd aan hen wilt spenderen. Het scenario is van James Melkonian en Rich Wilkes. Camerawerk van Paul Holahan.

credits

Regie:
James Melkonian
Cast:
Michael Kopelow, Bradford Tatum, China Kantner, Renee Amann, Clifton Collins jr, Kevin Kilner, David Groh, Jake Busey, Taylor Negron, Frankie Avalon
Scenario:
James Melkonian
Camera:
Paul Holahan
Muziek:
David Kitay
Jaar:
1994
Alt. titels:
Stoned Age, The
Genres:
Komedie, Muziek, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Rock 'n' roll
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Stoned Age (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken