Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1995. Familiefilm van Gillies MacKinnon en Kevin. Met o.a. Clare Higgins, Ian McElhinney, Iain Robertson, Joe McFadden en J.S. Duffy.

VPRO Cinema

Glasgow 1968. De drie broers MacLean zitten midden in hun puberteit en worstelen met hun identiteit. De achttien-jarige Bobby (Duffy) is de schrik van het huis en is lid van een straatbende. De gevoelige Alan (McFadden), zeventien, heeft artistieke aspiraties, en de dertien-jarige Lex (Robertson) spiegelt zich aan zijn grote broers, maar raakt verstrikt tussen het geweld en het artistieke. Het wordt te gortig als Lex de leider van een concurrende bende verwondt met de bedoeling erin te infiltreren om zo een aantal vijanden een hak te zetten. Een beeld van de jeugdjaren van scenaristen Billy en Gillies MacKinnon. Zij tekenden ook respectievelijk voor de productie en de regie van deze schitterende 'kleine' film. Ze geven een raak portret van de Schotse jeugd van 1968 die tripte op agressiviteit, maar die toch de hoop koesterde op een goede toekomst. De jonge acteurs presteren uitstekend. Grauwe fotografie van John De Borman.

credits

Regie:
Gillies MacKinnon, Kevin
Cast:
Clare Higgins, Ian McElhinney, Iain Robertson, Joe McFadden, J.S. Duffy, Laura Fraser, Garry Sweeney, McKidd, Mark McConnochie, Steven Singleton, David Walker, Paul Doonan, Steven Duffy, Kevin McKidd
Scenario:
Billy MacKinnon, Gillies MacKinnon
Productie:
Steve Clark-Hall, William MacKinnion
Camera:
John de Borman
Muziek:
John Keane, John E. Keane
Montage:
Scott Thomas
Jaar:
1995
Genres:
Familiefilm, Drama, Komedie, Experimenteel, Misdaad
Trefwoorden:
Tienerfilm, Tragikomedie, Sociaal drama, Jeugdfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Small Faces (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken