Verenigde Staten 1996. Drama van Eric Laneuville. Met o.a. Valerie Bertinelli, Mel Harris, Brian McNamara, William Bumiller en Georgeanne Johnson.

VPRO Cinema

De film begint kalmpjes met een demonstratie voor een vrouwenkliniek. We zijn getuige van de zusterlijke liefde tussen Liz (Harris) en Kelly (Bertinelli) en hun tegengestelde opvattingen over abortus. Kelly en haar echtgenoot Bob (McNamara) hebben vier kinderen en de vijfde is op komst. Er zijn complicaties: ze valt af en toe flauw. De diagnose duidt op ernstige hartproblemen, die levensbedreigend zijn. Zus Liz is getrouwd maar het paar heeft besloten geen kinderen te nemen. De dokter van Kelly (Pressman) beveelt als therapie aan te aborteren, waardoor Kelly een open hartoperatie kan ondergaan, die noodzakelijk is om haar leven te redden. Kelly weigert. Liz voelt met Kelly mee, want zij zijn beiden tenslotte streng religieus opgevoed door ouders die absoluut tegen iedere vorm van zwangersschaponderbreking zijn. Toch raadt haar zus haar met klem aan zich te laten aborteren. Bezorgde echtgenoot Bob is het met schoonzus Liz eens, en zij slepen Kelly voor de rechter om haar te dwingen met als argument dat haar vier huidige kinderen recht hebben op hun moeder. Vickie Patik's scenario is ijzersterk, vol gevoel, zit goed in elkaar en het is vooral zeer goed uitgebalanceerd. De emoties laaien hoog op tussen de zusters. Het spel van Harris is vooral goed, terwijl Bertinelli haar rol wat minder speelt, wat weer wordt opgevangen door uitstekende bijrolspelers. Regisseur Laneuville houdt heel wijselijk de vaart er flink in en het camerawerk van Paul Elliott is klasse.

credits

Regie:
Eric Laneuville
Cast:
Valerie Bertinelli, Mel Harris, Brian McNamara, William Bumiller, Georgeanne Johnson, Paige Kettner, Richard Herd, Ryanne Kettner, Jenny O'Hara, Vincent Berry, Miles Marisco, Lawrence Pressman, Gregg Almquist
Jaar:
1996
Alt. titels:
Case for Life, A
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Case for Life (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken