Duitsland 1988. Romantiek van Vivian Naefe. Met o.a. Alexander Radszun, Barbara Auer, Stefan Reck, Petra Zieser en Eberhard Feik.

VPRO Cinema

Succesvolle manager Harry (Radszun) is veertig en getrouwd. Hij woont in West-Duitsland. Tijdens een zakenreis ontmoet hij in de DDR de 25-jarige Jessica (Auer), die van de universiteit werd weggestuurd en nu als kraanbestuurster op een werf werkt. Zij hebben een kortstondige verhouding. Als Jessica later naar het Westen mag en daar Harry opzoekt, loopt dat op een ontgoocheling uit. Geen van beiden voelt zich nog goed in hun vel. Een tedere, wat ironische kijk, zonder sentimentaliteit, op twee verliefde mensen die door hun achtergrond niet meteen geschikt zijn voor elkaar. Geschreven door de auteur en scenarist Klaus Poche, een specialist in het tragi-komisch weergeven van alledaagse conflicten in het spanningsveld tussen het privéleven en de maatschapij met mensen die vaak te kampen hebben met aanpassingsproblemen. Het camerawerk is van Hans- Günther Bücking.

credits

Regie:
Vivian Naefe
Cast:
Alexander Radszun, Barbara Auer, Stefan Reck, Petra Zieser, Eberhard Feik, Ute Christensen, Nathalie Kain, Mike Zobrys, Thomas Kretschmer, Peter Zilles, Heinz Günter Kilian, Guntbert Warns, Siegfried Kernen
Camera:
Hans-Günther Bücking
Muziek:
Melbinger
Jaar:
1988
Alt. titels:
Boß aus dem Westen, Der
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Boß aus dem Westen (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken