Frankrijk 1994. Komedie van Dai Sijie. Met o.a. Chick Ortega, Rufus, Mohamed Camara, Catherine Hiegel en Geneviève Fontanel.

VPRO Cinema

Satire over Popov, de zwarte, Russische clown van een circus, die een nummer heeft met een arend. Als ze in Parijs optreden, ontsnapt het beest en Popov moet hem vangen. Hij mist daardoor het vertrek van de troep en moet ze per trein (naar Venetië) achterna reizen. Tegelijkertijd verlaat een boerenkinkel de hoeve, die het leven van vogelverschrikker beu is als zijn moeder een plaatselijke lijkdrager huwt waardoor zijn kansen op eventueel bezit uitzichtloos worden. In diezelfde trein onmoet hij de zwarte cirusartiest en raakt gefascineerd van hem en diens roofvogel. Vervolgens wijkt hij nimmer meer van diens zijde. Een wonderlijke film met een komische noot. Het scenario is van Nadine Perront en regisseur Sijie. Het camerawerk is van Ricardo Aronovich.

credits

Regie:
Dai Sijie
Cast:
Chick Ortega, Rufus, Mohamed Camara, Catherine Hiegel, Geneviève Fontanel, Jacques Lecarpentier, Yann Colette, André Sanfratello, Jacques Mathou, Luc Palun
Scenario:
Nadine Perront
Camera:
Ricardo Aronovich
Jaar:
1994
Alt. titels:
Mangeur de lune, Le
Genres:
Komedie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le mangeur de lune (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken