Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1996. Romantiek van Simon Langton. Met o.a. Jennifer Ehle, Colin Firth, Alison Steadman, Julia Sawalha en Susannah Harker.

VPRO Cinema

Verfilming van de populaire roman van Jane Austen uit 1813. Dit lange verhaal behelst de zeden en gewoontes tijdens het tijdperk van koning George en schildert een portret van de diverse leden van de familie Bennet. Deze Amerikaans-Engelse coproductie ziet er schitterend uit, de spelprestaties zijn van de bovenste plank en de regie van Langton is gracieus. Het scenario van Andrew Davis is fijnzinnig, de kostuums zijn prachtig en alles is fantastisch gefilmd door cameraman John Kenway. Betoverend, geestig, romantisch en zeer genietbaar (zelfs voor de haters van romantische films). Reeds eerder voor de tv gefilmd in 1949 en 1957; ook is er een uitstekende filmversie uit 1940 met Laurence Olivier.

credits

Regie:
Simon Langton
Cast:
Jennifer Ehle, Colin Firth, Alison Steadman, Julia Sawalha, Susannah Harker, Crispin Bonham-Carter, Lucy Robinson, Benjamin Whitrow, Polly Maberly, Lucy Briers, Anna Chancellor
Scenario:
Andrew Davies
Productie:
Sue Birtwistle, Michael Wearing, Sue Birtwistle
Camera:
John Kenway
Muziek:
Carl Davis
Jaar:
1996
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama, Serie, Televisiefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen