Verenigde Staten 1990. Familiefilm van Paul Annett. Met o.a. Sam Bottoms, Harriet Hall, Bettina Rae, Justin Gocke en Sylvia Sydney.

VPRO Cinema

Sinds het gezin verhuisd is naar Lakeview ziet de dertien- jarige Ben (Gocke) het niet meer zitten. Niets lijkt hem nog te lukken. Tot hij de mysterieuze Regina (Rae) ontmoet. Zij woont met haar grootmoeder (Sydney) in een houten hutje aan het meer. In het stadje praat men over heksen. Bens vader (Bottoms) heeft het idee om een gigantisch flatgebouw te laten neerzetten aan het meer. Regina`s oma is het daar niet mee eens en ze spreekt een vloek uit. Onschuldige ontspanning voor jongeren die nog dromen van de romantiek van de hekserij. De film wordt nergens griezelig of bloederig, maar de grootmoeder die Sydney (in een grandioze comeback) neerzet kan wel angstaanjagend zijn voor de kleinsten. Rae is een echte openbaring. Malcolm Marmorstein baseerde het scenario op een roman van Mary Jane Auch. Mooie fotografie van Gordon C. Lonsdale. Gemaakt in co-productie met Disney.

credits

Regie:
Paul Annett
Cast:
Sam Bottoms, Harriet Hall, Bettina Rae, Justin Gocke, Sylvia Sydney, Elisabeth Shumway, Jamie Ballard, Craig Clyde, Marvin Payne, Amy Allred, Scott McMillan, Bill Lawrence, Karen Alston, Christopher Bentley, David Wade Jacobs, Richard Jewkes
Scenario:
Malcolm Marmorstein
Muziek:
Kurt Bestor
Jaar:
1990
Alt. titels:
Witching Of Ben Wagner, The
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Witching Of Ben Wagner (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken