Canada/Verenigde Staten 1986. Familiefilm van Gus Trikonis. Met o.a. Katherine Helmond, Sid Caesar, Melissa Hart, Kimble Joyner en Lillian Carlson.

VPRO Cinema

Begin jaren 1950. De kerstvakantie is net begonnen. Iedereen is gelukkig en bereidt zich voor op een vredig feest. Behalve de gemene, gierige Caesar, de eigenaar van het snoepwinkeltje van Helmond. Hij heeft precies die dag gekozen om Helmond te vertellen dat hij het winkeltje wil sluiten om er een wasserette van te maken. Een hele domper op de feestvreugde van Helmond en haar twee geadopteerde kinderen. Dan is Caesar plotseling verdwenen en Helmond krijgt een vreemd voorgevoel. Leuk gemaakte, maar voorspelbare kerstfilm met een schitterende Caesar als een soort Scrooge. De twee kinderen, Hart en Joyner, zullen het hart van de kijker stelen. Sentimenteel scenario van Suzanne Clauser naar de novelle London Snow van Paul Theroux. Philip Lathrop stond achter de camera.

credits

Regie:
Gus Trikonis
Cast:
Katherine Helmond, Sid Caesar, Melissa Hart, Kimble Joyner, Lillian Carlson, Don MacKay, Frances Cooper, Ken Camroux, Howard Storey, Bob Hughes, Ian Sullivan, Melissa Joan Hart
Camera:
Philip H. Lathrop
Muziek:
Michael Convertino
Jaar:
1986
Alt. titels:
Christimas Snow
Genres:
Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Kerstfilm, Jeugdfilm
Landen:
Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Christmas Snow (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken