Verenigde Staten 1995. Familiefilm van Dick Lowry. Met o.a. Leelee Sobieski, Robert Urich, Ron Brice, Gary Basaraba en Erik Jensen.

VPRO Cinema

De elfjarige Danny (Sobieski) voelt zich zeer thuis op de paardenrenbaan. Na de dood van haar ouders komt ze bij haar oom Eddie (Urich) in huis. Ze laat haar oog vallen op een paard van Harland MacVie (Bruce), een belangrijke paardenfokker. Ondanks de bezwaren van haar oom wil ze het paard kopen. Op de een of andere manier lukt het haar, maar de vroegere eigenaar bezit heel veel geld en macht. Er volgt een strijd die niet steeds met eerlijke middelen wordt uitgevochten. Onwerkelijke, naïeve jeugdfilm. Een elfjarig meisje in het milieu van de paardenmaffia, daar gelooft zelfs geen klein kind in, ondanks het enthousiaste spel van de jonge Sobieski. Het zwakke scenario is van Remi Aubuchon en achter de camera stond Steven Fierberg. Ook uitgebracht als Saratoga Summer.

credits

Regie:
Dick Lowry
Cast:
Leelee Sobieski, Robert Urich, Ron Brice, Gary Basaraba, Erik Jensen, Ed Bruce, Karen Carlson, Brian Michael, Ed Grady, Randal Patrick
Scenario:
Remi Aubuchon
Productie:
Thomas De Wolfe
Camera:
Steven Fierberg
Muziek:
Lawrence Shragge
Jaar:
1995
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm, Drama, Jeugdfilm
Trefwoorden:
Paardenraces, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

A Horse for Danny (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken