Verenigde Staten 1989. Mysterie van Lee H. Katzin. Met o.a. Robert Mitchum, Ernest Borgnine, John Mitchum, Stella Stevens en Jim Mitchum.

VPRO Cinema

Nu priv[KA1]e-detective Jake Spanner (Mitchum) de zeventig gepasseerd is besluit hij een punt te zetten achter zijn loopbaan. Dan krijgt hij het bezoek van gangster-in-ruste Sal Piccolo (Borgnine), die hij 25 jaar ervoor liet opsluiten in San Quentin. Piccolo vraagt Jake hem te helpen. Zijn kleindochter is ontvoerd en Sal wil dat Jake haar opspoort. Flauwe detectivefilm met bijzonder weinig spanning. Het enige pluspunt is dat we een hele resem bekende, oude gezichten de revue zien passeren. Het lankmoedige scenario van Andrew J. Fenady is gebaseerd op de roman The Old Dick van L.A. Morse en het was de bedoeling er een tv-serie van te maken. Toen dat niet lukte, werd de film omgedoopt tot HOODWINKED. Fotografie van Hector R. Figueroa. Robert Mitchum zingt zelf de song bij de begintitels 'The Old Fashioned Way'.

credits

Regie:
Lee H. Katzin
Cast:
Robert Mitchum, Ernest Borgnine, John Mitchum, Stella Stevens, Jim Mitchum, Kareem Abdul-Jabbar, Dick Van Patten, Christopher Fleming
Camera:
Hector R. Figueroa
Muziek:
Jimmie Haskell
Jaar:
1989
Alt. titels:
Hoodwinked
Genres:
Mysterie, Komedie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Jake Spanner, Private Eye (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken