Duitsland 1996. Thriller van Nico Hofmann. Met o.a. Götz George, Karoline Eichhorn, Barbara Rudnik, Martin Armknecht en Michael Brandner.

VPRO Cinema

Deze speelfilm begon als een tv-film, maar kreeg op het filmfestival van Berlijn bioscoopfilmstatus. Het gaat over een moordenaar die in de gevangenis bestsellerauteur wordt, Harry Kupfer (George). Na zijn vrijlating worden er een aantal prostitu[KA1]ees vermoord, terwijl Kupfers volgende misdaadroman ook over de moord op een hoertje gaat. Een verslaggeefster van de tv, Ina Littman (Eichhorn) interesseert zich voor de misdaden en meent dat er wellicht een connectie is met het zo pas verschenen boek. Ze zoekt Kupfer op. Hij lijkt haar de ideale kandidaat voor een praatprogramma. Door autopech moet ze de nacht in zijn huis doorbrengen. Ze ziet in zijn huis allerlei macabere relikwieën en ze wordt wantrouwig ondanks de vlotte uitleg die Kupfer geeft. Langzaam maar zeker verzamelt ze heel veel details over Kupfer die ze uiteindelijk confronteert in de uitzending voor de draaiende camera's. Uitstekend gespeelde film naar een sterk scenario van Matthias Seelig. Trefzeker camerawerk van Tom Fährmann.

credits

Regie:
Nico Hofmann
Cast:
Götz George, Karoline Eichhorn, Barbara Rudnik, Martin Armknecht, Michael Brandner, Ilka Teichmueller, Rudolf Kowalski, Jürgen Hentsch
Productie:
Norbert Sauer
Muziek:
Nick Glowna
Jaar:
1996
Alt. titels:
Sandmann, Der
Genres:
Thriller
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Sandmann (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken