USSR 1982. Fantasy van Michail Jusovski. Met o.a. Roman Monastyrski, Tatjana Peltzer, Leonid Charitonov, Tatjana Aksjuta en Anatoli Kusnezov.

VPRO Cinema

Op weg naar zijn tante komt de kleine Mitja (Monastyrski) in een sprookjesbos terecht waar hij geadopteerd wordt door een onvervalste heks. Via een toverbord volgen ze de gebeurtenissen in het tsarenpaleis. De tsaar heeft net zijn adviseur op diefstal betrapt. De man wordt uit de stad gebannen, maar zweert zich te wreken. Hij bevrijdt een duivelse toverkol uit de gevangenis en deze zet de tsaar onmiddellijk af. Mitja en de heks gaan de gevangen tsaar helpen. Lekkere ouderwetse sprookjesfilm vol geesten en magische trucs, boeiend genoeg om het kleine grut een tijdje stil te houden. Het scenario van Alla Achundova, naar een sprookje van Eduard Uspenski, is schattig maar naïef. Knappe fotografie van Oleg Kobsev.

credits

Regie:
Michail Jusovski
Cast:
Roman Monastyrski, Tatjana Peltzer, Leonid Charitonov, Tatjana Aksjuta, Anatoli Kusnezov, A. Filippenko, J. Tschernov, J. Medvedev, L. Kanevski, O. Anofrijev
Muziek:
Vladimir Dashkevich
Jaar:
1982
Genres:
Fantasy, Familiefilm
Trefwoorden:
Sprookje, Jeugdfilm, 6 jaar
Landen:
USSR