Duitsland/Frankrijk 1994. Animatie van Gerhard Hahn en Harold Faltermeyer. Met o.a. Jochen Busse, Christopher Biggins, Geoffrey Bayldon, Christiane Backer en Peer Augustinski.

VPRO Cinema

Julius Caesar is het verzet van de kleine nederzetting van Galliërs beu die dankzij de toverdrank van de druïde Panoramix en zijn twee helden Asterix en Obelix maar niet verslagen kunnen worden. Caesar stuurt zijn raadgever Lucilius erop af en die erin slaagt de druïde te ontvoeren en op een schip naar het westen te zetten waar, naar zij geloven, de wereld eindigt. Asterix en Obelix gaan op zoek naar Panoramix en komen zo, per toeval, in Amerika terecht bij de Indianen. De zevende tekenfilm met Asterix, in het Engels gefilmd in Duitsland. Kinderen zullen er wel plezier aan beleven, maar volwassen fans zijn toch beter af met de strip van René Goscinny en Albert Uderzo Astérix et la grande traversée, die oppervlakkig bewerkt werd door Thomas Platt en Rhett Rooster. Regisseur van de animatie was Bill Speers. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Gerhard Hahn, Harold Faltermeyer
Cast:
Jochen Busse, Christopher Biggins, Geoffrey Bayldon, Christiane Backer, Peer Augustinski, Howard Lew Lewis, Craig Charles, John Rye
Muziek:
Harold Faltermeyer
Jaar:
1994
Alt. titels:
Asterix in Amerika
Genres:
Animatie, Historische film, Familiefilm
Trefwoorden:
Jeugdfilm, 6 jaar, Tekenfilm
Landen:
Duitsland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Asterix Conquers America (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken