Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Cory Michael Eubanks. Met o.a. Zachary Ty Bryan, Matt McCoy, Crystal Chappell, David Rasche en Gary Maloncon.

VPRO Cinema

Als de legendarische, Noord-Amerikaanse aapmens Bigfoot ten onrechte wordt uitgemaakt voor moordenaar, stropen jagers en geleerden de bossen af om hem te vinden. Een jongen raakt bevriend met het harige beest en probeert hem te beschermen. Het monster is acceptabel (zij het niet zo knap gemaakt als het Oscar-winnende schepsel uit HARRY AND THE HENDERSONS), de kinderacteurs zijn kleurloos en het plot is snel en oppervlakkig. De film glijdt pas echt af met het optreden van de wel bijzonder stupide schurk Rasche, een stereotiepe rijke slechterik die bezeten is van het idee Bigfoot in zijn verzameling bij te zetten. Resultaat: lange, bijna lachwekkende achtervolgingsscènes. Schrijver/regisseur Eubanks is de zoon van de in Amerika zeer bekende quizmaster Bob Eubanks. Het camerawerk is van Ken Blakey.

credits

Regie:
Cory Michael Eubanks
Cast:
Zachary Ty Bryan, Matt McCoy, Crystal Chappell, David Rasche, Gary Maloncon, Rance Howard, Clint Howard, Janice Lynde, Alan Wilder, Ingo Neuhaus
Camera:
Ken Blakey
Muziek:
Louis Febre
Jaar:
1994
Alt. titels:
Unforgettable Encounter, The
Genres:
Familiefilm, Fantasy, Horror
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Fantasy, Monsterfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen