Verenigde Staten 1995. Avonturenfilm van Michael Gottlieb. Met o.a. Thomas Ian Nicholas, Joss Ackland, Art Malik, Paloma Baeza en Kate Winslet.

VPRO Cinema

De Californische tiener Calvin Fuller (Nicholas) belandt via magie aan het middeleeuwse Hof van Koning Arthur (Ackland). Hij introduceert er de mountain-bike, rollerblades, rock `n` roll en Big Macs. Hij verijdelt een poging van een schoft (Malik) om de koning van de troon te stoten. Voor kinderen leuke en redelijk opwindende kost, die met typische luchtigheid van Disneyfilm gemaakt is, maar volwassenen zien dat de sets goedkoop zijn, de grappen oubollig en plotwendingen zonder verrassing. Het scenario van Michael Part en producent Robert L. Levy is voor de zoveelste keer gebaseerd op Mark Twain's Connecticut Yankee, dat films opleverde met resp. Will Rogers en Bing Crosby als blikvangers. Het camerawerk is van Elemer Ragalyi en de muziek is van J.A.C. Redford. Dolby.

credits

Regie:
Michael Gottlieb
Cast:
Thomas Ian Nicholas, Joss Ackland, Art Malik, Paloma Baeza, Kate Winslet, Ron Moody, Daniel Craig, David Tysall, Paloma Beaza
Scenario:
Michael Paré, Robert L. Levy
Productie:
Robert L. Levy, J.P. Guerin, Peter Abrams
Camera:
Elemér Ragályi
Muziek:
J.A.C. Redford
Montage:
Michael Ripps, Anita Brandt Burgoyne
Jaar:
1995
Alt. titels:
Kid in King Arthur's Court, A, Ritter auf Rollerblades
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm, Fantasy, Komedie, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Disney-film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen