Verenigde Staten 1995. Avonturenfilm van Frank Oz. Met o.a. Hal Scardino, Litefoot, Lindsay Crouse, Richard Jenkins en Rishi Bhat.

VPRO Cinema

De negen-jarige Scardino krijgt voor zijn verjaardag een kastje. Hij legt er zijn Indiaantje in en de volgende ochtend ontdekt hij dat het stukje speelgoed een levensechte Rode Krijger geworden is... van tien centimeter hoog. Hij vertelt het onwaarschijnlijke verhaal aan zijn vriendje Bhat die prompt een cowboy tevoorschijn tovert. Wanneer ook deze levend wordt, gaan de poppen aan het dansen. Of het nu zo moet, maar er ontspint zich een vervelend verhaal dat steeds in herhaling valt. Het schitterende jeugdboek van Lynne Reid Banks komt als film nooit echt tot leven, ondanks het duidelijk grote budget dat Oz ter beschikking had voor de speciale effecten en dat het scenario toevertrouwd werd aan Melissa Mathison, die toch E.T. op haar actief heeft. Het is een familiefilm, maar dat wil toch niet zeggen dat hij langdradig moet zijn! Fotografie van Russell Carpenter. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Frank Oz
Cast:
Hal Scardino, Litefoot, Lindsay Crouse, Richard Jenkins, Rishi Bhat, Steve Coogan, David Keith, Sakina Jaffrey, Vincent Kartheiser
Scenario:
Melissa Mathison
Productie:
Jane Startz, Frank Marshall, Kathleen Kennedy
Camera:
Russell Carpenter
Muziek:
Randy Edelman
Jaar:
1995
Alt. titels:
Indian In The Cupboard, The
Genres:
Avonturenfilm, Familiefilm, Animatie, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Indian In The Cupboard (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken