Verenigde Staten 1994. Fantasy van Michael Paul Davis en Michael Davis. Met o.a. J.D. Daniels, Margot Kidder, Patrick Renna, Amy Stock-Poynton en Stuart Pankin.

VPRO Cinema

Een leuk idee: een moderne versie van het klassieke sprookje van [KL]Sjaak en de Bonestaak[KLE], waarin een hedendaagse jongen per ongeluk een gigantische bonestaak in zijn achtertuin kweekt. Hij klimt er in naar de wolken en stuit op een voorstad vol liederlijke reuzen - die om de een of andere onduidelijke reden in de jaren 1950-60 leven, met Richard Nixon als hun president! Scenarist/regisseur Davis ziet daar veel komische ontwikkelingen in, maar helaas ook heel veel afgezaagde slapstick (vooral onder de volwassen acteurs, die verschrikkelijk schmieren). Hij lijkt niet in staat onderscheid tussen die twee vormen van humor te maken. De over het geheel genomen speelse aanpak zal misschien de jonge kijkers aantrekken, maar de volwassen satire zal hen waarschijnlijk ontgaan. Camerawerk van Alfonso Bartoli.

credits

Regie:
Michael Paul Davis, Michael Davis
Cast:
J.D. Daniels, Margot Kidder, Patrick Renna, Amy Stock-Poynton, Stuart Pankin, Richard Moll, David Naughton, Richard Paul, Cathy McAuley, Cindy Lou Sorensen, Daniels, J
Camera:
Alfonso Bartoli
Muziek:
Kevin Bassinson
Jaar:
1994
Genres:
Fantasy, Familiefilm, Komedie
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm, Satire, Familiefilm, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Beanstalk (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken