Japan 1992. Horror van Shinya Tsukamoto. Met o.a. Tomoroh Taguchi, Nobu Kanaoka, Shinya Tsukamoto, Keinosuke Tomioka en Sujin Kim.

VPRO Cinema

Deze film is minder sexy dan zijn voorganger TETSUO: THE IRON MAN en het is geen sequel, maar hij is wel voor hetzelfde publiek bedoeld dat er zijn hart aan kan ophalen. De zoon van Taniguchi Tomoo (Taguchi) uit Tokio wordt in een winkelcentrum mishandeld door psychotische skinheads. Geschokt als hij is, verandert zijn arm in een schietwapen en kan hij zich wreken. Later wordt hij als gevolg van zijn actie gevangen genomen en dan verandert zijn hele lichaam in een fantastische vechtmachine. Dit is min of meer het verhaal, waarover het allemaal gaat en voor de rest is het een groot feest van monsters, bloed, machines en horror, precies wat het publiek van scenarioschrijver/regisseur/cameraman/medeproducent/speler Tsukamoto verwacht. Het camerawerk is verder van Fumikazu Oda en Katsunori Yokoyama. De toespelingen naar manga zijn talloos.

credits

Regie:
Shinya Tsukamoto
Cast:
Tomoroh Taguchi, Nobu Kanaoka, Shinya Tsukamoto, Keinosuke Tomioka, Sujin Kim, Min Tanaka, Hideaki Tezuka, Tomoo Asada, Toraemon Utazawa
Productie:
Fuminori Shishido, Hiroshi Koizumi, Shinya Tsukamoto
Muziek:
Chu Ishikawa
Jaar:
1992
Alt. titels:
Tetsuo II: Body Hammer, Body Hammer
Genres:
Horror, Sciencefiction, Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy, SF-Film
Landen:
Japan

op televisie

0 uitzendingen

Tetsuo II (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken