Nederland/​België/​Verenigde Staten 1995. Drama van Frans Weisz. Met o.a. Rijk de Gooyer, Josse De Pauw, Kitty Courbois, Bart Slegers en Edwin de Vries.

VPRO Cinema

Weisz verfilmde, met een scenario van Jan Blokker en een indrukwekkende cast, het gelijknamige boek van Harry Mulisch over een uitgerangeerde revue-artiest die wordt gevraagd voor een hoofdrol in een hedendaags stuk van een jong theatergezelschap. De Gooyer, die zich naar verluidt vooraf geen raad wist met zijn rol maar vol overtuiging de oudere acteur speelt die tijdens de repetities pijnlijk wordt geconfronteerd met zijn verleden, ambities en angsten, werd met een Gouden Kalf bekroond. Verantwoordelijk voor de prachtkostuums is Ben van Os. Robby Müller, die in 1982 met Weisz samenwerkte bij Een zwoele zomeravond, tekende voor het oogstrelend camerawerk.

credits

Regie:
Frans Weisz
Cast:
Rijk de Gooyer, Josse De Pauw, Kitty Courbois, Bart Slegers, Edwin de Vries, Joop Doderer, Willem Nijholt, Michael Pas, Pierre Bokma, Peter Van den Begin, Mark Rietman, Camilla Siegertsz
Scenario:
Jan Blokker
Productie:
Robbe De Hert, René Seegers, Jos van der Linden
Camera:
Robby Müller
Muziek:
Theo Nijland
Art direction:
Ben van Os
Montage:
Ton Ruys, Michiel Reichwein
Schrijver:
Harry Mulisch
Jaar:
1995
Alt. titels:
Last Call
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Nederland, België, Verenigde Staten