Verenigde Staten/Canada/Verenigd Koninkrijk 1996. Sciencefiction van Geoffrey Sax. Met o.a. Paul McGann, Eric Roberts, Daphne Ashbrook, Sylvester McCoy en Yee Jee Tso.

VPRO Cinema

Zeven jaar en 695 afleveringen na zijn laatste optreden op de Britse buis keert de Time Lord weer terug in een lange tv-film. Op oudejaarsavond 1999 landt Time Lord, Dr. Who (McCoy), met zijn Britse telefooncel in Chinatown in San Francisco midden in een gevecht tussen straatbendes. Hij wordt zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. De substantie die de geest van zijn aartsvijand The Master bevat kan ontsnappen. Tijdens de operatie verliest Dr. Who zijn zevende leven. The Master neemt bezit van het lichaam van ambulanceverpleger Bruce (Roberts). Dr. Who regenereert en begint zijn achtste leven (in de gestalte van McGann). Hij krijgt de hulp van vrouwelijke dokter Grace Holloway (Ashbrook). The Master opent het oog van Harmony. Als Dr. Who dit niet binnen drie uur sluit zal klokslag middernacht de hele planeet door de Tardis opgeslorpt worden. Een groots opgezette pilootfilm met de bedoeling om ook het Amerikaanse publiek te winnen. Schitterende speciale effecten van Tony Dow. Roberts is lekker verdorven als de eeuwige vijand van de dokter. De film is indrukwekkend en heeft een spectaculaire climax. Het idee om de zevende Who (McCoy) de film te laten starten is goed gevonden. Geschreven door Matthew Jacobs op een manier dat zowel zij die de figuur kennen als de anderen probleemloos in het avontuur kunnen komen. Fotografie van Glen MacPherson. Formaat 16/9. Stereo. Gedraaid in het Canadese Vancouver.

credits

Regie:
Geoffrey Sax
Cast:
Paul McGann, Eric Roberts, Daphne Ashbrook, Sylvester McCoy, Yee Jee Tso, John Novak, Michael David Simms, Gordon Tipple, Dolores Drake, Catherine Lough, Eliza Roberts, Will Sasso, Joel Wirkkunen, Mi-Jung Lee, Joanna Piros, Bill Croft, Dee Jay Jackson, Dave Hurtubise, Jeremy Radick, Silvester McCoy
Scenario:
Matthew Jacobs
Camera:
Glen MacPherson
Muziek:
John Debney, John Sponsler, Louis Serbe
Jaar:
1996
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk

op televisie

0 uitzendingen

Doctor Who (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken