Colombia 1994. Komedie van Sergio Cabrera. Met o.a. Frank Ramirez, Humberto Dorado, Florina Lemaitre, Gustavo Angarita en Vicky Hernandez.

VPRO Cinema

De bewoners van een armoedig pand in het centrum van Bogota worden door de eigenaars gepest omdat een grondspeculant hen het hoofd op hol brengt. De arme luizen moeten uit de 48 appartementen worden getreiterd. De huurders bedenken echter een vindingrijk plan om de huisjesmelkers te slim af te zijn. Wat zij doen en hoe zij erin slagen de bezitters tegen wie zij juridisch en politiek kansloos zijn in de luren te leggen, is bijzonder leuk bedacht in de tweede speelfilm van Cabrera, die in Colombiƫ een enorme hit werd. Hij trok in dat land bijna net zo veel bezoekers als JURASSIC PARK die vrijwel tegelijkertijd in roulatie ging. Het scenario is van Humberto Dorado die het ruwe script van regisseur Cabrera en Ramon Jimeno bewerkte. Medespeelster Guido leverde ook haar bijdrage aan het scenario. Het camerawerk is van Carlos Congote.

credits

Regie:
Sergio Cabrera
Cast:
Frank Ramirez, Humberto Dorado, Florina Lemaitre, Gustavo Angarita, Vicky Hernandez, Edgardo Roman, Fausto Cabrera, Salvatore Basile, Victor Mallarino, Delfina Guido
Scenario:
Humberto Dorado
Productie:
Sergio Cabrera, Slavatore Baisle, Sandro Silvestri
Camera:
Carlos Congote
Muziek:
German Arrieta
Jaar:
1994
Alt. titels:
Estrategia del caracol, La, Die Strategie der Schnecke
Genres:
Komedie
Landen:
Colombia

op televisie
0 uitzendingen

La estrategia del caracol (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken