Duitsland 1997. Mysterie van Hajo Gies. Met o.a. Uwe Ochsenknecht, Moritz Bleibtreu, Dustin Nguyen, Peter Franke en Ulrike Kriener.

VPRO Cinema

Die Gang staat voor een speciale afdeling van de samenwerkende havenpolitie, de douane en de Duitse federale politie (BKA). Ze proberen orde op zaken te stellen in de Hamburgse haven, waar allerlei onverlaten proberen te smokkelen, misdaden te plegen of zich aan de staat te verrijken. Deze film is een avondvullende pilot die gevolgd werd door twaalf afleveringen van een uur, waarvan er vier (7, 8, 9 en 10) zelfs geregisseerd werden door Nederlander Ben Verbong. Tot Die Gang behoren: Joe Feddersen (Ochsenknecht), Klaus Winkelmann (Bleibtreu), Marc Wiessener (Nguyen) en Karl Kr[KA3]oger (Franke). Verder zijn er Jean-Marie Bosco (Keach), de nemesis, Amy Farland (Walker Brandt) de zuster van Joe Feddersen`s vermoorde vrouw, Helga Sanders (Kriener), Dorothea Voght (Kasprik), Sam Otero (Henley) de politieman uit New Orleans en Francis Miller (Knaup). In deze aflevering wil Bosco een met cement geladen schip laten zinken in de Elbe en een fortuin vergaren met het uitbaggeren. Hoewel de aanpak traditioneel is, wordt er heel behoorlijk geacteerd en is het geheel zeer onderhoudend. Scenario van Bernd Schwamm en camerawerk van Gerhard Schirlo. Gefilmd in Duitsland en de V.S.

credits

Regie:
Hajo Gies
Cast:
Uwe Ochsenknecht, Moritz Bleibtreu, Dustin Nguyen, Peter Franke, Ulrike Kriener, Walker Brandt, Stacy Keach, Shabaka Barry Henley, Ely Pouget, Jörg Holm, Samuel Fintzi, Ernst Stötzner, Cal Bartlett, Eva Maria Kerkhoff, Ray Young, Dan Dayton
Scenario:
Bernd Schwamm
Productie:
Dirk Düwel R., Henrik Meyer, Jacqueline Tillmann, Michael Beckert, Susanna Plasa
Muziek:
Curt Cress, Chris Weller
Jaar:
1997
Alt. titels:
Gang - Ich töte alles, was du liebst, Die, Ich töte alles, was du liebst
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen