Italië/Frankrijk/Spanje 1993. Komedie van Bigas Luna. Met o.a. Javier Bardem, Maria de Medeiros, Maribel Verdú, Elisa Touati en Rachel Bianca.

VPRO Cinema

Tijdens zijn dienstplicht wordt bouwvakker Benito (Bardem) bedrogen door zijn vriendin Rita (Touati) die aanpapt met zijn beste vriend. Gek van jaloezie wordt hij cynisch en eerzuchtig. Hij zweert zich te wreken door het grootste en hoogste gebouw van Benidorm te bouwen. Maar dan moet hij eerst nog de belangrijkste bouwondernemer worden. Om dit doel te bereiken besluit hij de vrouwen te versieren die hem hogerop kunnen helpen. Dat begint bij Marta (De Medeiros), de dochter van een machtige bankier. Ten slotte smijt zij hem eruit en dat wordt toch zijn ondergang. Bijtend cynische satire over een kerel die zonder schroom vrouwen gebruikt om zijn doel te bereiken. De humor is niet steeds even fijnzinnig en komt soms zelfs over als een regelrechte vuistslag. Bardem is schitterend in zijn rol van macho. Spitsvondig scenario van Luna en Cuca Canals. Achter de camera stond José Luis Alcaine.

credits

Regie:
Bigas Luna
Cast:
Javier Bardem, Maria de Medeiros, Maribel Verdú, Elisa Touati, Rachel Bianca, Alessandro Gassman, Francesco M. Dominedo, Albert Vidal, Angel De Andres Lopez, Benicio Del Toro
Scenario:
Cuca Canals, Bigas Luna
Productie:
Aurelien De Laurentis, Gélin, Xavier, Andrés Vicente Gómez
Camera:
José Luis Alcaine
Muziek:
Nicola Piovani
Montage:
Carmen Frías
Jaar:
1993
Alt. titels:
Macho, Golden balls
Genres:
Komedie, Drama, Erotiek
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Italië, Frankrijk, Spanje

op televisie
0 uitzendingen

Huevos de oro (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken