Verenigde Staten 1995. Familiefilm van John R. Cherry III. Met o.a. Jim Varney, Kareem Abdul-Jabbar, Jay Brazeau, Cylk Cozart en Miguel A. Núñez jr.

VPRO Cinema

Regisseur Cherry en zijn enige ster-acteur Varney hebben een nieuwe Ernest P. Worrell uitgedacht die speelt in basketbalkringen. De bewakers van een winkelcentrum waar onze held werkt, blijken enthousiaste basketballers te zijn, met Abdul-Jabbar voorop. Maar winnen is er niet bij. Als Ernest met magische schoenen in het team gaat meedoen, helpt hen dat naar de overwinning. Dit Ernest-kunstje is zo gering dat de Amerikaanse bioscopen hun neus ervoor optrokken zodat de film gelijk op video uitkwam en in dat land uitsluitend onder zijn fans circuleert. Filminkopers van de Europese omroepen worden gedwongen deze flauwe troep in package-deals te kopen. De argeloze kijker die op een onbelangrijk tijdstip verstrooiing zoekt, loopt het risico deze onzin voorgeschoteld te krijgen. Daniel Butler en regisseur Cherry schreven het scenario. De fotografie was in handen van David Geddes.

credits

Regie:
John R. Cherry III
Cast:
Jim Varney, Kareem Abdul-Jabbar, Jay Brazeau, Cylk Cozart, Miguel A. Núñez jr, Lester Barrie, Colin Lawrence, Richard Leacock, Lossen Chambers, Louise Vallance
Productie:
George Horie, Stacy Williams
Camera:
David Geddes
Muziek:
Mark Adler
Jaar:
1995
Genres:
Familiefilm, Komedie
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Amusement voor kinderen, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Slam Dunk Ernest (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken