Frankrijk 1993. Familiefilm van Claude Pinoteau. Met o.a. Aurélien Wiik, Joséphine Serre, Jean Carmet, Rose Thiery en Sophie Broustal.

VPRO Cinema

Antoine (Wiik) is een jongen van twaalf. Hij heeft diep in het woud een hut in een boom, waar hij zich vaak terugtrekt. Liza (Serre) is een Canadees meisje dat met haar vader en diens vriendin op vakantie komt in de buurt van Antoine's huis. Samen ontdekken zij een zak met waanzinnig veel geld, verstopt op een eilandje vlakbij de boomhut. Ze nemen de zak mee en verbergen hem elders in de hoop de dieven te betrappen. Het blijkt de buit te zijn van gemene bankovervallers. De twee kinderen slaan op de vlucht. Moraal van het verhaal: geld is verwerpelijk en het echte geluk vind je in kleine, dagdagelijkse dingen. Kindvriendelijke film van jeugdfilmer Pinoteau die het gewelddadige zorgvuldig vermeed.

credits

Regie:
Claude Pinoteau
Cast:
Aurélien Wiik, Joséphine Serre, Jean Carmet, Rose Thiery, Sophie Broustal, Jean-Pierre Darroussin, Jean-Claude Dreyfus, Michel Duchaussoy, Georges Wilson, Frédéric van den Driessche
Jaar:
1993
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Amusement voor kinderen
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Cache-cash (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken