Duitsland 1995. Drama van Mark Schlichter. Met o.a. Robert Viktor Minich, Christiane Paul, Andreas Dinah Diakité, Florian Lukas en Heinz Hoenig.

VPRO Cinema

Mario (Minich), Sarah (Paul), Klaus (Lukas) en Vladimir (Berger) zijn om en bij de twintig en wonen in Berlijn. Ze brengen hun tijd door met drugs, autodiefstal en racen. Tot op de dag dat Vladimir door een verkeersongeval om het leven komt en een nieuweling zijn plaats inneemt. Robert (Diakit[KA1]e) wordt na de traditionele `beproeving van moed` aanvaard. Hij heeft een heel ander karakter dan de andere bendeleden en wanneer hij verliefd wordt op Sarah krijgt hij moeilijkheden met Mario, die een pistool op zak heeft. Het beeld van de `verloren generatie` van de jaren 1990. De 33-jarige Schlichter heeft met deze film, die hij maakte als eindexamenwerk aan de Berlijnse Film en tv- academie, getracht een moderne REBEL WITHOUT A CAUSE te brengen, maar zijn film heeft veel te weinig diepgang en is zeker niet rebels genoeg. Overladen (echter) met prijzen. Het scenario schreef hij met Oscar Roehler en Robert Sauer. Aan de camera stond Carl F. Koschnick.

credits

Regie:
Mark Schlichter
Cast:
Robert Viktor Minich, Christiane Paul, Andreas Dinah Diakité, Florian Lukas, Heinz Hoenig, Wolfram Berger, Sergey, Rolf Peter Kahl, Anna Thalbach, Sharon Brauner, Burkhart Driest, Astrid Evers, Tonio Finger, Sonja Kerskes, Boris Pavlovic, Sladko Pavlovic, Adreas Dinah Diakité
Productie:
Jost Hering
Camera:
Carl-Friedrich Koschnick
Muziek:
Klaus Wagner
Jaar:
1995
Alt. titels:
Angst zum Einschlafen
Genres:
Drama, Familiefilm, Misdaad
Trefwoorden:
Tienerfilm, Sociaal drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Ex (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken