Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van Louis Morneau. Met o.a. John Savage, Cliff De Young, Ryan Thomas Johnson, Don Stroud en Arabella Holzbog.

VPRO Cinema

Op de Amerikaanse legerbasis Yucca Mountain bevindt zich een plutoniumbom en een geheim laboratorium. Een DNA-experiment met dinosauruseieren loopt uit de hand, waardoor de basis vernietigd raakt en de atoombom geactiveerd wordt. Alleen de kleine Jesse (Johnson) overleeft de verwoesting van de monsters die uit de eieren zijn ontstaan. De Amerikaanse regering zet een speciaal commando in om de toestand weer meester te worden. Om het spannend te maken weet alleen de aanvoerder van het team, majoor Tom McQuade (De Young) waarom het gaat. De afloop van hun inzet - het voorkomen van een alles vernietigende kernexplosie - laat zich uiterst gemakkelijk raden. Het onoriginele scenario is van Michael Palmer en deze film met zeer magere speciale effecten voegt absoluut niets toe aan het genre en het is onbegrijpelijk hoe anno 1994 regisseur Morneau opdracht kreeg zo'n gedrocht te maken. Het weinig opwindende camerawerk is van John Aronson.

credits

Regie:
Louis Morneau
Cast:
John Savage, Cliff De Young, Ryan Thomas Johnson, Don Stroud, Arabella Holzbog, Rick Dean, Miguel A. Núñez jr, Keith Hunter
Scenario:
Michael Palmer
Productie:
Roger Corman
Muziek:
Ed Tomney
Jaar:
1995
Genres:
Sciencefiction, Horror
Trefwoorden:
Monsterfilm
Landen:
Verenigde Staten