Frankrijk 1996. Misdaad van Nicolas Ribowski. Met o.a. Roger Hanin, Béatrice Agenin, Vanessa Larre, Jacques Martial en Christian Rauth.

VPRO Cinema

Een kunsthandelaar wordt dood aangetroffen in het atelier van zijn vrouw Laura (Agenin). Zij maakt metalen sculpturen. Zijn gezicht is zwaar verminkt met een soldeerbout. De familie is geschokt, maar Navarro (Hanin) is eerder onder de indruk van hun vreemde gedrag. Blijkt dat de oudste dochter van twintig, Corinne (Larre) in feite de moeder is van de twee-jarige Rapha[KA3]el, een uk die doorgaat als de benjamin van het echtpaar. Corinne brengt echter meer licht in de duistere zaak die aanvankelijk lijkt op een afrekening van Italiaanse zakenpartners van de kunsthandelaar of het gevolg zou zijn van een schilderij-diefstal waarbij de inbreker(s) verrast zou(den) zijn. In de finale blijkt deze episode op tamelijk discrete manier het thema incest aan te roeren en laat zien wat de verwoestende gevolgen ervan zijn in de schoot van het gezin. Het scenario is van Emmanuel Errer met dialogen van Tito Topin.

credits

Regie:
Nicolas Ribowski
Cast:
Roger Hanin, Béatrice Agenin, Vanessa Larre, Jacques Martial, Christian Rauth, Daniel Rialet, Sam Karmann, Maurice Vaudaux, Catherine Allégret, Emmanuelle Boidron, Bernard Larmande, Jean-Marie Mistral, Michel Pilorge, Robert Rondo
Scenario:
Emmanuel Errer
Jaar:
1996
Alt. titels:
Impardonnable, L', Navarro : L'impardonnable crime de sang, Impardonnable crime de sang, L'
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Incest, Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Navarro : L'impardonnable (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken