Duitsland 1954. Familiefilm van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. Ottokar Runze, Georg Gütlich, Gisela Fritsch, Peter Lehmbrock en Kurt Vespermann.

VPRO Cinema

Moraliserende verfilming van een sprookje van de Gebroeders Grimm over een prinsesje dat door haar vader de volwassenheid wordt ingeduwd, maar dan geen echtgenoot kan kiezen. De koning toont zich ge[KA3]ergerd en roept uit dat zijn dochter de eerste de beste man die ze tegenkomt, moet huwen. De koning neemt geen risico`s en speelt onder [KA1]e[KA1]en hoedje met de afgewezen Koning Drosselbart die voor die gelegenheid zijn baard afscheert en zich verkleedt als een jonge bedelaar. De prinses is gecharmeerd van deze jongeman die zij als eerste op haar weg ontmoet. Drosselbart stelt zijn jonge vrouw tot het uiterste op de proef (en dat is eigenlijk niet eerlijk). Romantische benadering van het sprookje die zwak gespeeld is en bovendien onaantrekkelijk is door de bordkartonnen decors en het gebruik van zwart-wit. Het scenario met het wijzende vingertje is van Emil Surmann en het camerawerk is van Willi Kuhle.

credits

Regie:
Herbert B. Fredersdorf
Cast:
Ottokar Runze, Georg Gütlich, Gisela Fritsch, Peter Lehmbrock, Kurt Vespermann, Günther Mehrholz, Maria Hofen, Mia Adomat, Else Koenig, Alexa von Porembsky, Eleonore Tappert, Else Reval
Productie:
Bernhard F. Schmidt
Muziek:
Norbert Schultze
Jaar:
1954
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

König Drosselbart (1954) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken