Duitsland 1995. Drama van Gabriela Zerhau. Met o.a. Bettina Kupfer, Konstanze Breitebner, Heiner Lauterbach, Richy Müller en Marianne Lindner.

VPRO Cinema

De gelukkig getrouwde Katharina (Kupfer) is moeder van twee kinderen. Haar zus Ulrike (Breitebner) kan echter geen kinderen krijgen en dat is dramatisch. Katharine wil daarom wel draagmoeder zijn. Afgesproken wordt (onder auspici[KA3]en van de dokter) dat zaadcellen van haar zwager Georg (Lauterbach) ingebracht zullen worden. Geen probleem voor deze laatste want hij heeft het veel te druk met zijn zaak. De echtgenoot van Katharina daarentegen, leraar Hannes (Müller), is verontwaardigd. De inbreng lukt niet. Dan treffen Katharina en Georg zich privé bij een glas champagne - vier weken later weet Katharine dat ze zwanger is, maar zó was het niet de bedoeling. Het lijkt allemaal bloedernstig maar deze Duitse tv- film is eerder een tragi-komedie dan een psychologisch drama, lekker inspelend op de problematiek van onvruchtbaarheid, spermadonors en draagmoeders-babymakers. Kupfer kreeg voor haar rol de Beierse tv-prijs 1996.

credits

Regie:
Gabriela Zerhau
Cast:
Bettina Kupfer, Konstanze Breitebner, Heiner Lauterbach, Richy Müller, Marianne Lindner, Peter Lerchbaumer, Dimitri Guldener, Stephanie Buri
Muziek:
Joachim Gerndt
Jaar:
1995
Alt. titels:
Wunschkind, Das
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Das Wunschkind (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken