Duitsland 1944. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Rudolf Forster, Maria Holst, Paul Hubschmid, Frieda Richard en Heinz Moog.

VPRO Cinema

Christel Exner (Holst) uit Graz is jong, mooi en begenadigd als arts. Haar vriend is toneelspeler Ferdinand Hofer (Hubschmid). Als Ferdinand een engagement in Berlijn krijgt, kan Christel niet mee. Haar relatie met een boh[KA1]emien is eigenlijk onzeker. Christel neemt geroerd afscheid van Ferdinand, maar krijgt in Wenen de kans zich bij de gerenommeerde chirurg Professor Wichmann (Forster) in het werk te storten. Hoewel dokter Wichmann veel ouder is, wordt Christel toch verliefd op hem. Ze trouwen. Als ze van hun huwelijksreis teruggekeerd zijn, is Ferdinand als patiënt in de kliniek opgenomen, want hij werd levensgevaarlijk gewond bij een val op het toneel. Christel voelt de liefde voor Ferdinand weer in zich opbloeien en haar echtgenoot prof. Wichmann merkt dat. Het wordt hem te machtig en hij verdwijnt. Niemand kan de complexe operatie uitvoeren op Ferdinand, behalve professor Wichmann, die gelukkig op het juiste moment over een ridderlijk hart blijkt te beschikken. Draak van een film die niet eens slecht gespeeld is, maar verslagen wordt door veel betere draken die jaren later gemaakt zijn. Het scenario is van Erich Ebermayer naar een idee van Josef Nauders, en het camerawerk is van Günther Anders.

credits

Regie:
Gustav Ucicky
Cast:
Rudolf Forster, Maria Holst, Paul Hubschmid, Frieda Richard, Heinz Moog, Rosl Dorena, Willi Rose, Walter Janssen, Maria Waldner, Gert Müller, Harry Nestor, Toni Niessner
Scenario:
Erich Ebermayer
Muziek:
Willy Schmidt-Gentner
Schrijver:
Josef Nauders
Jaar:
1944
Alt. titels:
Gebieterische Ruf, Der
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Doktersdrama, Romantisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Gebieterische Ruf (1944) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken