Duitsland 1996. Komedie van Sven Severin. Met o.a. Corinna Harfouch, Helmut Berger, Susanne Bormann, Timothy Peach en Günther Jerschke.

VPRO Cinema

Emma (Bormann) is een lekkere meid en nog maar net zeventien. Ze is smoorverliefd op haar geschiedenisleraar Adrian (Peach). Zij wendt alle middelen aan om hem te versieren, maar dat lukt niet zo best. Adrian is immers een beruchte rokkenjager en heeft het gemunt op Emma`s knappe moeder Paula (Harfouch). Tragikomisch verhaal over relaties met personages die weinig voorstellen. Het scenario is van Annemarie Schoenle, schrijfster van jeugdboeken naar haar gelijknamige verhaal. Te braaf en ontgoochelend. Heel wat minder geslaagd dan haar debuut NUR EINE KLEINE AFFÄRE. Het camerawerk is van Nicolas Joray en Daniel Zuta Filmproduktion produceerde voor het ZDF, die tevens coproducent waren. Tweede film van Bormann, die in werkelijkheid zeventien is en op veertien-jarige leeftijd debuteerde en daarvoor toen de Adolf Grimme-prijs kreeg. Harfouch leerde het vak in de voormalige DDR.

credits

Regie:
Sven Severin
Cast:
Corinna Harfouch, Helmut Berger, Susanne Bormann, Timothy Peach, Günther Jerschke, Christine Röthig, Eva Maria Kerkhoff, Stefanie Stappenbeck, Bastian Sierich
Scenario:
Annemarie Schoenle
Camera:
Nicolas Joray
Jaar:
1996
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Tragikomedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Verdammt, er liebt mich (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken