Duitsland 1995. Komedie van Lutz Konermann. Met o.a. Andreas Herder, Inga Busch, Alexander Hauff, Nadia Brunckhorst en Ralf Richter.

VPRO Cinema

Dr. Jens Kr[KA3]oger (Herder) is afgestudeerd als arts maar vindt geen werk. Hij overleeft door wat antiek van zijn oma te verkopen. In een warenhuis ontmoet hij de winkeldetective Mieke Sonntag (Busch). Zij worden verliefd op elkaar maar hij verzwijgt dat hij werkloos is. Hij doet zich voor als een arts met een drukke praktijk. Wanneer Mieke ontslagen wordt, durft zij ook niet vertellen dat zij zonder job zit. De leugens van het stel lijken op een ware catastrofe af te sturen, maar zover komt het niet. De problematiek van jonge, werkloze artsen wordt, naar een draaiboek van Thomas Kirdorf tragi-komisch in beeld gebracht door Sonja Rom in 16/9, met muziek van J.J. Gerndt. Busch is niet bepaald een mooie vrouw, maar ze heeft beslist sexappeal.

credits

Regie:
Lutz Konermann
Cast:
Andreas Herder, Inga Busch, Alexander Hauff, Nadia Brunckhorst, Ralf Richter, Audrey Motaung, Christel Peters, Alice Treff, Erica Schramm, Jaecki Schwarz, Carlo von Tiedemann, Karl-Friedrich Gerster, Holger Mahlich, Hildegard Wensch
Camera:
Sonja Rom
Muziek:
Joachim J. Gerndt
Jaar:
1995
Alt. titels:
Fast perfekte Liebe, Eine
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Eine fast perfekte Liebe (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken