Verenigde Staten 1993. Actiefilm van Albert Pyun. Met o.a. Andrew Dice Clay, Teri Hatcher, Deborah Van Valkenburgh, Yuji Okumoto en Brion James.

VPRO Cinema

Mooi fotomodelletje Sam Crain (Hatcher) dat zich niet verdedigen kan, krijgt van haar zuster, een plantendeskundige, de zeldzame rode lotusbloem. Wie die bloem verteert, verkrijgt onsterfelijkheid en kan de toekomst voorspellen. Ze haalt de uitsmijter van een disco, Ed Malloy (Clay) over om haar de kunst van het vechten te leren want ze moet zich verdedigen tegen zwarte gemaskerde Chinezen die zij abuisievelijk uitmaakt voor Ninja`s (maar dat kan niet want dan zouden het Japanners zijn). Tussen haar en Ed, bijgenaamd de Brain Smasher, ontstaat iets moois tegen de verdrukking van het clichématige geweld in. Een film met een teveel aan cursorische elementen, waardoor algauw de verveling toeslaat, ondanks het feit dat het aanvankelijk lijkt dat het tempo vlot is. Het is en blijft haastwerk onder de handelsnaam 'Puin van Pyun'. Regisseur Pyun pende zelf nog eventjes heel vlotjes het scenariootje neer. De camera werd bediend door George Mooradian.

credits

Regie:
Albert Pyun
Cast:
Andrew Dice Clay, Teri Hatcher, Deborah Van Valkenburgh, Yuji Okumoto, Brion James, Tim Thomerson, Charles Rocket, Nicolas Guest
Camera:
George Mooradian
Muziek:
Tony Riparetti
Jaar:
1993
Alt. titels:
A Love Story, Love Story, A
Genres:
Actiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Brain Smasher (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken