Verenigde Staten 1993. Thriller van Nathaniel Gutman. Met o.a. Virginia Madsen, Richard Thomas, Ted McGinley, Laura Harrington en T.E. Russel.

VPRO Cinema

Hoewel het verhaal snel is verteld en redelijk banaal, wordt deze film geloofwaardig gespeeld, waardoor het een aantrekkelijke tijdsvuller voor de kijkbuis is. Blonde, sexy Linda (Madsen) is getrouwd met Paul (Thomas), een kantoorkruk met een onbenullig baantje. Linda gaat vreemd met Jeff (McGinley) die gehuwd is met de rijke Stella (Harrington). Ze beraamt een moorddadig plan om Stella uit de weg te ruimen tijdens een gezamelijke vakantie in Florida. Uiteraard moet Paul daarvoor opdraaien en hij wordt opgesloten in de gevangenis. Paul breekt uit en weet zijn onschuld aan te tonen. De kijker mag tevreden zijn met de finale. Het scenario is van N.D. Schreiner die medeproducent was en het spinsel is gebaseerd op een verhaal van John D. MacDonald dat achteraf verteld wordt door het slachtoffer. Bryan England stond achter de camera. Reeds eerder verfilmd in 1973. Ook bekend als LUST FOR MURDER.

credits

Regie:
Nathaniel Gutman
Cast:
Virginia Madsen, Richard Thomas, Ted McGinley, Laura Harrington, T.E. Russel, J. Don Ferguson, Richard K. Olsen, David Dwyer, Michael Goodwin, Maria Howell, Vito Marabella, Mary Lynn Riner, John Keenan, Winston Hemingway, Charles McLawhorn
Scenario:
Nevin Schreiner
Productie:
Bob Roe
Camera:
Bryan England
Muziek:
David Michael Frank
Jaar:
1993
Alt. titels:
Lust for Murder, Lust for murder
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Linda (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken