Oost Duitsland 1982. Familiefilm van Werner Bergmann. Met o.a. Carmen Sarge, Jana Mattukat, Matthias Manz, Maurice Woynowski en Peter Bause.

VPRO Cinema

Tilla (Sarge), bijgenaamd Dikke Tilla, is het vetste meisje van de klas met de grootste bek. Ze is de gangmaakster, terwijl de rest volgt. Dan komt de kleine Anne (Mattukat) die helemaal niet doet, wat Dikke Tilla wil. Dat prikt. Bovendien haalt Anne goede cijfers, waaraan Tilla niet kan tippen. Achter Tilla schuilt echter een klein drama dat de oorzaak ervan is waarom Tilla zich zo gedraagt: ze heeft geen moeder meer en ze moet iedere dag koken voor haar broers, een tweeling die ouder is. Deels onderhoudend, deels een moralistisch verhaal waarover kinderen geacht worden na te denken. De vraag is of ze dat wel willen. Rosel Klein schreef het scenario naar haar eigen kinderboek. Het camerawerk is van regisseur Bergmann en Ingo Baar. Al met al is het redelijk gedaan, maar ook weer niet om over naar huis te schrijven.

credits

Regie:
Werner Bergmann
Cast:
Carmen Sarge, Jana Mattukat, Matthias Manz, Maurice Woynowski, Peter Bause, Carl Heinz Choynski, Carmen-Maja Antoni, Günter Junghans, Rebecca Michaelis
Scenario:
Rosel Klein
Camera:
Werner Bergmann
Muziek:
Kiril Cibulka
Jaar:
1982
Alt. titels:
Dicke Tilla, Die
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Levenservaring, Jeugdfilm
Landen:
Oost Duitsland

op televisie

0 uitzendingen

Die dicke Tilla (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken