Italië/Frankrijk 1994. Thriller van Jacques Deray. Met o.a. Alain Delon, Francesca Dellera, Regina Bianchi, Paolo Bonacelli en Martine Brochard.

VPRO Cinema

De geneesheer van een chique kraamkliniek in Brussel, dokter Jean Rivi[KA2]ere (Delon) wordt gekweld door de dood van een pati[KA3]ente die het gevolg was van een ondeskundige handeling waarvoor hij indirect de schuld draagt. Met een sexy verpleegstertje Chantal (Dellera) heeft hij [KA1]e[KA1]en keertje een leuke nacht doorgebracht, waarna ze verdwenen is. Hij ontdekt via bedreigingen (w.o. de teddybeer uit de titel) dat ze zelfmoord pleegde en hij de oorzaak ervan was. De reünie tussen veteraan Delon en regisseur Delay heeft geen sprankelende film opgeleverd en de vonk tussen de weinig spirituele Delon en de strakkijkende Dellera springt ook al niet over. De oude bok Delon zou zijn lust voor een groen blaadje moeten leren intomen en zijn talent niet zo verkwisten, maar zich juist moeten inzetten in andersoortige films. Scenario van Filippo Ascione, Jean Curtelin en Dardano Sacchetti naar een roman van Georges Simenon. Camerawerk van Luciano Tovoli. In Technicolor met Dolby- geluid.

credits

Regie:
Jacques Deray
Cast:
Alain Delon, Francesca Dellera, Regina Bianchi, Paolo Bonacelli, Martine Brochard, Julie Dupage, Valentina Forte, Franco Interlenghi, Claudia Pandolfi, Mattia Sbragia, Alexandra Winisky, Laure Killing, Madeleine Robinson
Scenario:
Filippo Ascione
Camera:
Luciano Tovoli
Muziek:
Romano Musumarra
Schrijver:
Georges Simenon
Jaar:
1994
Alt. titels:
Orso di peluche, L', L'ours en peluche, Ours en peluche, L'
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'orso di peluche (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken