Frankrijk/België 1994. Misdaad van Michel Boisrond. Met o.a. François Dunoyer, Eric Franklin, Anna Achdian, Ann Petersen en Daniel Goldenberg.

VPRO Cinema

Belgische episode uit de serie LE RETOUR D`ARS[KA2]ENE LUPIN, waarin de baron (Dua) en de barones (Auberghen) De Watrin een kostbare diamant schenken aan de stad Brussel in aanwezigheid van de vermaarde professor Einstein (Goldenberg). De (bekende) schelm Lupin (Dunoyer) vermomt zich als Einstein om de zeldzame diamant in te pikken. Wat hij niet weet is dat een groep extremisten een aanslag beraamt op de geleerde. De vermomde Lupin wordt bijgevolg abuisievelijk gekidnapt. Vrij amusant script van Jacques Nahum, David Lachterman en Daniel Goldenberg, die ook de dialogen verzorgde. Gesitueerd in de jaren 1930 met mooie buitenopnamen van de stad Brussel.

credits

Regie:
Michel Boisrond
Cast:
François Dunoyer, Eric Franklin, Anna Achdian, Ann Petersen, Daniel Goldenberg, Jo Dua, Alexandra Vandernoot, Stéphane Auberghen, Jean-Louis Sbille, Harry Cleven, Jacques Monseu, Christian Maillet, Ludo Busschots
Muziek:
Vladimir Cosma
Jaar:
1994
Alt. titels:
Retour d'Arsène Lupin : Un savant bien tranquille, Le, Savant bien tranquille, Un
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk, België

op televisie
0 uitzendingen